Sparad i Alla inlägg, IKT

I love Google maps

”In med verkligheten i skolan och ut med skolan i verkligheten.”

Det kan tänkas som självklart, att det ska vara så. Att lärandet kopplas till verkligheten. Och att eleverna i sitt lärande- processen- använder sig av verktyg som bidrar till att kunskaper sätts i ett större sammanhang. Men ibland kan det vara bra att poängtera det självklara!

I Förberedelseklassen (FBK) arbetar vi med svenska på flera olika sätt. En dimension av språkutveckling är att lära sig om ”något annat” med svenskan som medel. Det blir även en väg för att möta skolspråket. Språket blir alltså meningsfullt och skapar motivation när språket används som medel för att tillgodo se sig med ”andra kunskaper”.

Eleverna i FBK  har under några tillfällen arbetat med de nordiska länderna samt länder som eleverna kommer ifrån. Då har vi förutom det klassiska som faktatexter, karta, penna, papper (ritat in städer och länder)  och flaggor  använt oss av Google Maps.

Vilken upplevelse! Vi har studerat jorden och diskuterat ländernas lägen i förhållande till varandra. Vi har pratat om färgerna på kartan och dess betydelse. Vi har vandrat runt i länder som eleverna kommer ifrån.  Vi har promenerat runt och sett, hur det ser ut i verkligheten! Tittat på stränder där eleverna har badat.Eleverna har visat, berättat och förklarat. Vi har pratat och diskuterat.

Men det häftigaste av allt (enligt eleverna)- vi har promenerat i Stockholm! Vi knackade till och med på hemma hos kungen, men han var antagligen inte hemma!

Klicka på bilden för att komma till Google maps!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s