Om mig

Mitt arbete i klassrummet har under senare år uppmärksammats vilket har lett till att jag har fått föreläsa runtom i Sverige (och en konferens i Norge). Jag har anlitats av Skolverket, Specialpedagogiska Skolmyndigheten, Skolporten, SETT, Flerspråkighet i fokus, Torghandel GBG,  samt att kommuner runtom i landet har bjudit in mig för att inspirera. Under höstterminen 2015 medverkade jag och eleverna i en av Skolverkets filmer inom Läslyftet. Min styrka är att arbeta språk- och kunskapsutvecklande med digitala resurser. 

Lite mer om mig…

Jag. Yngsta dottern i en syskonskara på fyra. Förortsbarn. Invandrarbarn. Fru, lillasyster, mamma. Företagaren som sålde sitt företag för att plugga till lärare- för att arbeta med lärande och barn. Mina entreprenöriella erfarenheter flyttade in till skolan.

Mitt uppdrag är att utveckla verksamheten Välkomsten, en verksamhet som välkomnar alla nyanlända elever innan de börjar grundskolan i Trollhättans Stad. Mitt uppdrag innebär att kartlägga, undervisa och inkludera nyanlända elever. Det innebär också att jag driver stadsövergripande projekt med syfte att inkludera och öka måluppfyllelsen för nyanlända elever.

Jag har arbetat som lärare på Kronan i Trollhättans stad, en skola som är rik på språk och lärande. Mitt uppdrag var främst att designa språkutvecklande arbetssätt för elever som är nya i skolan och nya i svenska språket. Jag arbetade både i förberedelseklass och med studiehandledning på svenska i ämnesundervisningen. Tillsammans med mina elever i förberedelseklassen upptäckte vi hur vi kunde använda IKT. Det skapade nyfikenhet, entusiasm och motivation, viktiga inslag för språkutveckling och helt nya möjligheter för lärande i en inkluderande miljö. 2012 blev det magiska året då mina elevers arbete i förberedelseklassen uppmärksammades av media och jag blev nominerad till Guldäpplet. När jag inte arbetar som lärare går jag en distansutbildning om lärande med IKT på Göteborgs Universitet.

I den här bloggen delar jag med mig av delar av de  funderingar och arbetssätt som genomsyrar min arbetsdag!

Välkommen!

// Hülya Basaran

En reaktion till “Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s